Ingyenes szállítás 11.000 Ft felett magyarország területére

Atópiás dermatitisze van a kisbabámnak? Tünetek és hasznos információk szülők számára

Mik ezek a pikkelyek és vörös foltok a babám bőrén? Ha valóban atópiás dermatitiszről van szó, mit tehetek ez ellen? Ebben a cikkben az atópiás dermatitisz tüneteiről beszélünk, és összefoglaljuk a szülők legértékesebb tanácsait.

Az elmúlt években rengeteg üzenetet kaptunk olyan szülőktől, akiknek gyermeke dermatitiszben szenved, és akik hasznos információkat kerestek.

Emiatt állítottuk össze ezt a cikket, amelyben a csecsemők atópiás dermatitiszének tüneteiről beszélünk, összefoglaljuk a szülők legértékesebb tanácsait, és ezáltal legalább egy kicsit megkönnyítjük az életüket.

Kezdjük!

A dermatitisz tünetei csecsemőknél

A fejbőr fokozott elszarusodása nem feltétlenül dermatitisz.

A legtöbb csecsemőnek (60%) koszmós a fejbőre (sárgás pikkelyek és vöröses bőr), de a legtöbbjüknél ez 3 éves korig eltűnik.

Sok csecsemőnél varasodás, sárgás vagy barnás pikkelyek jelenhetnek meg a fejbőrön az élet első hónapjaiban. Ez az ártalmatlan „korpásodás” kb. 1 éves korra magától eltűnik. Nem kell emiatt aggódni.

Ha bőr vörös, hámlik és egyúttal viszketés is jelentkezik, akkor ez viszont az atópiás dermatitisz korai jele lehet csecsemőknél.

Néhány csecsemőnél ez 2 éves korig meggyógyul, és az atópiás dermatitisz egyéb tünetei nem jelentkeznek. Sajnos az atópiás dermatitisz máshol is kialakulhat.

Az atópiás dermatitiszben szenvedő csecsemők és gyermekek a viszkető, hámló fejbőrön kívül hamarosan más tüneteket is mutatnak. A bőr vörös területei hámló és nagyon viszkető ekcémává fejlődnek. A bőr rendkívül száraz lesz. Dermatitiszben szenvedő csecsemőknél az ekcéma leggyakrabban az arcon, a fülön és a fej más részein fordul elő.

Dermatitiszben szenvedő kisgyermekeknél az ekcéma nagyon gyakori az ízületeken (pl. a könyök, a térd és a csukló belső és külső részei). A nyak, az arc (beleértve a szemhéjakat és az ajkakat), a fenék, a comb, a hát, a lábak és a karok is érintettek lehetnek.

dermatitisz csecsemőknél: tünetek

A babám dermatitiszben szenved ... Mit tegyek?

Ha úgy gondolod, hogy babádnak dermatitisze van, először fordulj gyermekorvoshoz – lehetőleg olyan orvoshoz, akinek sok tapasztalata van a bőrgyulladás kezelésében. Ő meghatározza majd a további kezelést.

Minél hamarabb kezelik a gyermekek és csecsemők bőrgyulladását, annál jobb. A korai kezelés megakadályozhatja a dermatitisz terjedését (megakadályozza az ekcéma megjelenését a test más részein is).

Ha gyermekednél bőrgyulladást diagnosztizáltak, az még nem jelenti azt, hogy a bőr állapota a későbbi években is ilyen lesz. Sok gyermek esetében az állapot az iskoláskor elérésekor javul.

Mindenesetre egyértelmű, hogy semmiképpen: Ne add fel!

A viszketés nagyon fájdalmas lehet

Az atópiás dermatitis olyan bőrbetegség, amelyben a bőr védőgátja nem működik megfelelően. Ennek eredményeként a bőr elveszti nedvességtartalmát, kiszárad és viszket. Ennek a viszketésnek köszönhetően pedig a dermatitiszben szenvedő csecsemők rosszul alszanak, idegesek és többek között, mert vakaróznak, bőrük állapota rosszabbodik.

Nehéz megakadályozni a dermatitiszben szenvedő kisgyermekek és csecsemők vakarózását. Ám amennyire csak lehetséges, kerülni kell azt, mert a vakarózással baktériumok és más mikrobák hatolhatnak be a sebekbe – ez gyulladáshoz vezethet.

A viszketés és a vakarózás csökkentése érdekében összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet.

Sajnos nincs egyetlen univerzális tanács, amely mindenki számára egyformán jó lenne, ezért fontos, hogy több különböző dolgot is kipróbáljunk, és ami a legfontosabb, ne adjuk fel.

Tippek dermatitiszes babáknak

# 1 Rugdalózó rávarrt kesztyűvel

Vannak olyan speciális rugdalózók a csecsemők számára, amelyeknek az ujjára kesztyűt varrtak (karmolásvédővel ellátott rugdalózó). Így a baba nem tud éjszaka vakarózni, és mivel a bőr nem sérül, kisebb lesz az esély az ekcémára.

# 2 Rendszeresen vágd le a babád körmét

A körmök alatt baktériumok gyűlnek össze, amelyek vakarózáskor a bőrre kerülhetnek és gyulladást okozhatnak. Rövidre vágott körmök esetén a bőr kevésbé sérül, és a gyulladás ritkábban fordul elő.

# 3 Használj krémet lefekvés előtt

Lefekvés előtt tetőtől talpig krémezd be a babádat. A bőr éjszaka regenerálódik, a krémek pedig segítenek megvédeni a bőrt a kiszáradástól. Ezért mindig különösen fontos, hogy a krémet véletlen se hagyjuk ki.

# 4 Hideg borogatások

A hideg borogatások enyhíthetik a viszketést (a jég soha ne érintkezzen közvetlenül a bőrrel!). A hideg érzet a bőrön enyhíti a viszketést és az égő érzést.

# 5 Karbonoir természetes szappan

Sok szülő esküszik a Karbonoir fekete szappanra. A szappan aktív szenet tartalmaz, amely megköti a baktériumokat és védi a bőrt a gyulladásoktól. A szappanban található természetes olajok és vajak táplálják és regenerálják a bőrt, azáltal az újra egyensúlyba kerül. A fekete szappan rendszeres használatával a bőr egészségesebbé válik, az ekcéma ritkábban fordul elő és gyorsabban gyógyul. A szappanról az alábbiakban olvashatsz bővevbben.

Fotó: Zavod Atopika

Az atópiás dermatitisz szempontjából fontos, hogy a betegség ne váljon az életünk (gyermekünk és családunk) középpontjává. Szükség van néhány változtatásra, de a gyermek gyakorlatilag normális életet élhet.

Karbonoir természetes fekete szappan

Vásárlóink tapasztalatai szerint a Kn fekete szappan rendkívül hatékonyan enyhíti a dermatitisz tüneteit felnőtteknél és fiataloknál egyaránt, a tünetek és azok fellángolása sok esetben teljesen megszűnik.

Fotó: Zavod Atopika

Jázmin
Jázmin
Tovább olvasom
A 22 hónapos kislányomnak a szappan használatának megkezdése után nem sokkal teljesen megszűnt a bőrgyulladása 😍 . Igaz, 🔝🔝🔝 most már én is ezzel mosom az arcomat.
Ninna Kozorog
Ninna KozorogSzlovén neurológus, humanitárius
Tovább olvasom
“Sziasztok! Alapvetően sosem dőlök be a hirdetéseknek és még ennél is ritkábban írok visszajelzést. Orvos, humanitárius, és újságíró vagyok – és sajnos egyike azoknak az embereknek, akiknek a bőre képes olyanná válni, mint egy gyíké. Az év túlnyomó részében száraz és hámló az atópiás dermatitisz miatt. Az édesanyám, aki egyben gyermekorvos is, szinte kényszerített arra, hogy használjam ezt a szappant. 3-4 hét használat után a bőröm végre újra úgy nézett ki, mint egy “bőr”. 10 nap múlva teljesen abbahagytam a Protopic kenőcs használatát. Még mindig alig hiszem el,, hogy a bőröm ismét “normális”. Köszönöm.”
Nika
Nika
Tovább olvasom
Mindennap használtam a szappant, és 3 hét elteltével a bőröm tiszta lett, és eltűntek a kiütések. Őszintén szólva nem hittem, hogy egy szappan segíthet. Ám ez igen! Végre találtam egy olyan terméket, amely jó az én érzékeny bőrömre is. Idén március óta használom a szappant, tehát már 9 hónapja, és ez a legjobb dolog, amit valaha vásároltam a bőrömre. Szuper jól tisztít, ápol és mindennek tetejébe kellemes, de nem túl erős illata van. És még az söszes vagyonomat se kellett erre pazarolnom. Rendszeresen, minden nap egyszer zuhanyozom a szappannal, és így kb. egy hónapig használok el egyet. SZUPER! A szappan használata óta a bőrgyulladásom teljesen lecsillapodott. Nagyon szépen köszönöm!!
Tina
Tina
Tovább olvasom
Az én tapasztalatom: Miután öt hónapig folyamatosan maszkot viseltem a munkahelyemen, szinte felismerhetetlen volt az arcom. 😒 Egy szomszédom adta nekem a szappanotokat... azt mondta:" próbáld ki... segít a dermatitiszes lányaimnak " . Nagyon pozitív vagyok. Még egy hét sem telt el azóta, hogy elkezdtem használni, naponta legalább kétszer... a bőröm meggyógyult, a pattanások eltűntek, a bőrpír már nem mutatkozik ... Nem is beszélve a bőröm puhaságáról. Nagyon hálás vagyok a szomszédomnak. 🙏 Mostantól mindannyian csak Kn szappannal mosakszunk. Nagyon ajánlom!
Tamás
Tamás
Tovább olvasom
A szappant egy olyan barátomnak javasoltam, aki évek óta sikertelenül küzd az atópiás dermatitisszel, és annak ellenére, hogy már mindent kipróbált, még nem találkozott olyan termékkel, amely segített volna neki a problémáján. Azt mondtam neki: "Hé, láttam egy ilyen szappant, azt írják, hogy segít, próbáld ki, nincs vesztenivalód." A különböző termékek kipróbálásával kapcsolatos csalódások után azonban megsem vásárolta meg a szappant, mivel azt gondolta, hogy ez csak egy újabb olyan hirdetés, ami lehetetlent ígér. Aztán egyszer csak azt mondta nekem: „Hú, nem is tudom elmondani, mennyire hálás vagyok neked, hogy meséltél erről a szappanról! A bőrgyulladásom észrevehetően és lényegesen jobb, végre valami, ami működik”.
Tamara
Tamara
Tovább olvasom
Mivel seborrhoeás dermatitiszem van, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a szappanotokat. Két hónapja használom, és az eredmények kiválóak. A megvastagodott szaruréteg eltűnt, a bőröm már nem viszket úgy, mint régen, a fejbőröm egészséges. Őszintén ajánlom mindenkinek, akinek ugyanilyen vagy hasonló problémája van, mert valóban működik. Arcra nagyon ajánlom az ANTI AGE krémet is, szuper kombináció a szappannal. Az orvostól semmilyen krémet, vagy hidratálót sem kaptam, ez a szérum viszont segített, a szappan pedig 3 hét alatt leszárította az összes sebet. Egy KÖSZÖNÖM-mel azt hiszem, túl keveset mondok, mert rendkívül hálás vagyok nektek!
Előző
Következő

A 6 éves Filip története

Mielőtt felfedeztük a fekete szappanotokat minden csak félig segített, a Ti szappanotok viszont csodát tett.“ – írta nekünk Filip édesanyja.

„Lassan egy éve, hogy először mosakodott ezzel a szappannal, és azóta állandóan használja. Ez mára rutinná vált nála.
A szappanotok enyhíti az időnként előforduló viszketést, ekcémát, de mindenekelőtt az érzékeny bőre ápolásánál segít, ahol pótolhatatlan
.

Filip nemrég egy csodálatos rajzzal is szebbé tette a napunkat. Lerajzolta, hogyan segített a Kn fekete szappan a bőrgyulladásán. 🥰

Karbonoir természetes fekete szappan

A Kn fekete szappan már több mint 110 000 emberen segített Európában. Csatlakozz azokhoz a boldog szülőkhöz, akik kisgyermekeiknél fekete szappant használnak az atópiás dermatitisz tüneteinek enyhítésére!

Kn fekete szappan

5.200 Ft

U.i.: 30 napos garancia: ha nem vagy elégedett, visszaadjuk a pénzed!

Vásárolj még legalább 11.000 Ft értékben az ingyenes szállításhoz!
A kosarad üres

Nézd meg a webáruházunkban a teljes kínálatot