Ingyenes szállítás 11.000 Ft felett magyarország területére

Fogínyvérzés: 6 tipp a kezelésre és a megelőzésre

Vérzést tapasztalsz fogmosás közben? Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni - a legtöbb esetben a fogíny vérzése az ínygyulladás tünete, amely a fogak elvesztéséhez vezethet, és annak következtében hosszadalmas és költséges fogászati eljárásokat vonhat maga után. A fogínyvérzés magától nem rendeződik, ezért fontos a lehető leghamarabb kezelni azt.
fogínyvérzés

Vérzést tapasztalsz fogmosás közben?

Ezt semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni – a legtöbb esetben a fogíny vérzése az ínygyulladás tünete, amely fogvesztéshez, és ennek okán számos hosszadalmas és drága fogászati beavatkozáshoz vezethet.

Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan lehet természetes módon meggyógyítani a vérző ínyt és megakadályozni a tünetek ismételt megjelenését!

Mi a fogínyvérzés?

Fogínyvérzés léphet fel, ha nem megfelelő fogkefét használunk, vagy ha nem megfelelően használjuk a fogselymet.

A legtöbb esetben azonban az ínygyulladás tünete.

Az ínygyulladást általában a foglepedék okozza – baktériumok, amelyek felhalmozódnak a fogak körül és között.

Az idő múlásával a plakk „elmeszesedik”, és így fogkő képződik, amelyen még több baktérium halmozódik fel (és még gyorsabban).

Ezt megfelelő szájhigiénével el lehet kerülni, a legfontosabb a megfelelő (az ínytől a fogakig végzett), a rendszeres (napi kétszer, 2 percig tartó) fogmosás és a megfelelő fogkrém használata.

Vérző fogíny - aggódnom kell?

A fogínyvérzés figyelmeztető jel arra, hogy az íny gyulladt.

Az ínygyulladás gyorsan nagyon komoly problémává válhat, ezért semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ez a fogvesztés egyik fő oka, de a szervezetben máshol is komolyabb problémákhoz vezethet – a kutatások azt mutatják, hogy növeli a szívbetegségek, agyvérzés és az oszteoporózis kialakulásának esélyét.

A 40 éveseknél az egészségesnek tűnő fogak elvesztésének 80% – áért felelős az ínygyulladás, amely a hosszú és drága fogpótlási eljárások fő oka.

A gingivitis tünetei

6 tipp a fogínyvérzés és fogínygyulladás kezelésére és megelőzésére

#1 Leszokás a dohányzásról

A dohányzás nemcsak az íny és a fogak egészségét veszélyezteti – a dohányosok csak későn (és talán túl későn) veszik észre az ínygyulladást. Szájnyálkahártyájuk és ínyük a dohányzás következtében annyira megváltozik, hogy nem nagyon vérzik vagy egyáltalán nem vérzik. Ezért sok dohányos csak akkor veszi észre az ínygyulladást, amikor a betegség már előrehaladott.

#2 Rendszeres fogmosás és a fogkefe rendszeres cseréje

Naponta kétszer moss fogat, legalább 2 percig. Ügyelj arra, hogy gyakran cseréld a fogkefédet (legalább 3 havonta), és hogy megfelelően ápold, ha szükséges, ecseteld a fogínyedet.

#3 Következetes fogköztisztítás

Ha fogínyvérzés vagy egyéb gyulladásos tünetet észlelsz, ne hagyd abba a fogselyem használatát! Éppen ellenkezőleg – a fogközök fogselyemmel történő tisztítása még fontosabb, ha ínygyulladásod van. Ha hagyod, hogy több baktérium halmozódjon fel a gyulladt területen, a gyulladás súlyosbodni fog. Minden nap használj fogselymet vagy interdentális eszközt.

#4 Sós víz

Keverj össze egy teáskanál sót egy csésze meleg vízben, és naponta legalább egyszer öblíts ki vele a szádat. Ez egyszerű, de fontos lépés az ínygyulladás csökkentése és megelőzése érdekében.

#5 Több C-vitamin

A C-vitamin hiánya fogínyvérzéshez is vezethet. Ügyeljünk arra, hogy étrendünk C-vitaminban gazdag legyen – ennek eredményeként az ínyünk és a fogunk is egészségesebb lesz!

#6 A fogkrém kiválasztása

A fogkrém kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy az a lehető leghatékonyabban távolítsa el a gyulladást és fogínyvérzést okozó lepedéket és a káros baktériumokat, emellett biztosítsa a szájüreg általános egészségét.

Ha betartod ezeket a tippeket, jelentősen csökkentheted az fogínyvérzés és fogínygyulladás valószínűségét.

Ha azonban már most is fogínyvérzéssel küzdesz, a tippek segítenek a probléma gyorsabb megoldásában. A fenti tippek betartása mellett fel kell keresned egy fogorvost is!

Az alábbiakban bemutatunk egy fogkrémet, amely rendkívül hatékonyan távolítja el a lepedéket – mindezt természetes módon!

Természetes fogkrém ínygyulladás és fogínyvérzés ellen

A Karbonoir természetes fekete fogkrémet (a kókuszdióhéjból származó minőségi aktív szén mellett, amelyet speciális tanúsított eljárással nyernek) kiváló minőségű természetes összetevők nagyon különleges keveréke alkotja.

A Karbonoir fekete fogkrém kiváló minőségű természetes összetevői rendkívül hatékonyan kezelik, és megelőzik a fogínyvérzést és az ínygyulladást.

7 természetes összetevő, amelyek legyőzik és megakadályozzák a fogínyvérzést

#1 Szegfűszeg

A szegfűszeg és annak olaja tartalmaz egy eugenol nevű vegyületet, amely erős antiszeptikus hatású és csökkenti a káros baktériumok mennyiségét a szájban. Ezenkívül fájdalomcsillapítóként is működik – fogfájás esetén a szegfűszeg és olaja nagyszerű megoldás, mivel enyhíti a fájdalmat és fertőtleníti a beteg és gyulladt területet.

#2 Borókabogyó

A borókabogyó gazdag C-vitaminban, amely biztosítja az íny normális működését és vérkeringését, valamint fertőzéseket és gyulladásokat gyógyító fertőtlenítőszerként működik.

#3 aktív kókusz szén

Az aktív szén a világon az egyik legadszorbensebb anyag – megköti a baktériumokat és a szennyeződéseket, és így hatékonyan eltávolítja azokat, ami nagyon kívánatos, ha a cél a lepedék eltávolítása és a fogínygyulladás megakadályozása.

#4 Teafaolaj

A teafaleveleket már a ősi törzsek is rágták, mivel jól ismerték annak aktiszeptikus hatásait. A teafaolaj kiváló az ínygyulladás megelőzésére, valamint a duzzadt, vérző íny kezelésére.

#5 Kókuszolaj

A kókuszolajnak rengeteg pozitív hatása van, többek között csökkenti a gyulladást és a káros baktériumokat.

#6 Kvarc

A kovakő, vagy kvarc az egyik leginkább környezetbarát megújuló természeti erőforrás, amely biztonságos és természetes módon távolítja el a foglepedéket és a fogakon lévő foltokat.

#7 Eukaliptuszolaj

Az eukaliptuszolajat ősidők óta a sebek kezelésére, a gyulladás és a fájdalom csökkentésére használták. A fogkrém segít elpusztítani a szájban található káros baktériumokat, csökkenti a gyulladást és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Nem csak a fehérítő hatás a fogkrém legnagyobb előnye

A benne lévő aktív szén miatt a fogkrém hatékonyan és természetesen fehéríti a fogakat.

Mint azonban Larisa Smrekar, a vállalat igazgatója mondja: „fejlesztésünk során nemcsak a fogaink tisztaságát és fehérségét, hanem az egészségüket is szem előtt tartottuk. Tudjuk, hogy a fogak és az íny a belső szervekkel való kapcsolatuk révén rendkívül fontosak a test általános egészségi állapota szempontjából. „

A fogkrém megalkotásának központi eleme a kiváló minőségű természetes összetevők kiválasztása volt, amelyek az egész szájüreg általános ápolásáról gondoskodnak.

Larisa Smrekar, igazgató

Ez a kellemes, frissítő, de enyhe ízű és rendkívül finom felépítésű fekete fogkrém mesterséges színezékektől és tartósítószerektől, alkoholtól, fluoridtól, szintetikus habosítószerektől, mesterséges édesítőszerektől, SLS-től és szintetikus parfümöktől is teljesen mentes.

A Karbonoir natúrkozmetikumok már több mint 220 000 felhasználót nyűgöztek le Szlovéniában és Európában!

Csatlakozz a Karbonoir fogkrém elégedett felhasználóihoz, javítsd természetes módon a fogaid fehérségét, és akadályozd meg az ínygyulladást és a fogínyvérzést!

Természetes fekete fogkrém

4.970 Ft

U.i.: 30 napos garancia: elégedetlenség esetén visszatérítjük a pénzedet!

U.u.i.: Gyors és biztonságos szállítás: aznap vagy legkésőbb másnap feladjuk!

Vásárolj még legalább 11.000 Ft értékben az ingyenes szállításhoz!
A kosarad üres

Nézd meg a webáruházunkban a teljes kínálatot