7 TANÁCS PATTANÁSOKRA: okok és megoldások

A pattanások és a mitesszerek komoly hatással lehetnek az önbizalmunkra és a közérzetünkre. Sokszor csak néhány információ választ el minket attól, hogy megszabaduljunk egy nehéz problémától!

A cikkben elolvashatja mik a pattanások és mitesszerek, mik a fő okozói és mit tehetsz, hogy megszabadulj tőlük, illetve megakadályozd kialakulásukat! Kezdjünk is hozzá!

Pattanások, mitesszerek, zsíros bőr… Mik a fő okozók és hogyan lehet tőlük megszabadulni?

Az aknék (acne vulgaris) az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati tünet, ami kamaszokat és felnőtteket egyaránt érinthet.

A pattanások kialakulásának több oka van, viszont mindegyiknél belső (hormon alapú) tényezőkről van szó, nem külsőkről. Szerencsére több külső tényező létezik, ami javíthat a helyzeten, vagy éppen ronthat. Ez jó hír, mert ez azt jelenti, hogy nem vagyunk a hormonjaink kegyelmére ítélve.

Pattanások

Akne – más néven pattanások – leggyakrabban az arc, nyak, hát és mellkas területén jelennek meg, hisz ott található a legtöbb faggyúmirigy.

Mitesszerek

mitesszerek ‘nem-gyulladt aknék’ – pontosabban faggyúval eltömődött szőrtüszők.

Mik az akne legfőbb okozói?

Zsíros, vörös, és irritált bőr, pattanások, mitesszerek… mik a fő okozói? Nézzünk meg a 4 leggyakoribb okot a pattanásokra.

Hormonok

A hormonális egyensúlyhiány az akne fő okozója, különösen pubertás korban. A bőr egyes hormonok miatt több faggyút gyárt, mint amennyire szüksége van – ez pedig még nagyobb gond lehet, ha a bőrt nem mossuk rendszeresen, és így jelennek meg az aknék.

Genetika

Az akne genetika miatt is megjelenhet – ez egy fontos tényező, amire sajnos nem bírunk hatni. Ha az akne és a zsíros bőrre hajlamosak voltak a szüleink és a nagyszüleink is, akkor nagy az esélye, hogy nálunk is meg fognak jelenni. Viszont ettől függetlenül küzdhetünk az akne ellen és javíthatunk a helyzeten.

Életmód

Az életmód is ronthat a helyzeten, mint például a:

  • rossz étrend (sok zsíros étel, tejtermék és édesség, túl kevés gyümölcs és zöldség),
  • egészségtelen szokások (dohányzás, alkohol, alváshiány, túl kevés mozgás),
  • stressz (a lelki stressz ronthat az aknek helyzetén).

Nem megfelelő higiénia

Ha a bőrt nem tisztítjuk rendszeresen, vagy ha nem használunk megfelelő kozmetikai termékeket, akkor az aknék még súlyosabbak lesznek. Az elhalt bőr sejteke a bőr felső rétegén még jobban eldugítják a pórusokat, amiért aztán aknék és mitesszerek jelennek meg, valamint egyéb bőrproblémák. Ha nem vagyunk figyelmesek és minőségtelen, kereskedelmi kozmetikumokat használunk, akkor a helyzet még rosszabb lesz.

Mit tehetek, hogy megállítsam az aknékat?

Összeállítottunk 7 egyszerű tanácsot, melyek segíteni fognak elérni a bőrproblémáktól mentes életet.

#1 Javítsunk az étrendünkön

Az akne elleni harcnál fontos, hogy megfelelően étkezzünk. Minél több friss gyümölcsötzöldséget és teljes kiőrlésű zabot fogyasszunk, és minél kevesebb fent említett ételt és italt, amelyek negatívan hatnak a bőrünkre és felgyorsítják az akne kialakulását.

#2 Edzünk rendszeresen

A rendszeres mozgás javíthat a bőr állapotán. Itt viszont figyeljünk arra, hogy edzés után minél hamarabb megfürödjünk.

#3 Ne érintsük a bőrt

Ha túl sokat érintjük a bőrt ujjainkkal, az könnyen gyulladást okozhat, mert így szétvisszük a baktériumokat az arcunkon, illetve a testünk többi részén és így az aknéket még jobban irritálja a piszok. Figyeljünk arra, hogy ne érintsük arcunkat szükségtelenül, és amikor hozzáérünk akkor azt tegyük tiszta ujjakkal.

#4 A hajunk ne lógjon az arcunkba

Ha olyan frizuránk van, hogy a hajunk hozzáér az arcunkhoz (mint például a siska), az ronthat a bőrünk állapotán, különösen, ha mindenféle hajlakkokat és géleket használunk. Legjobb, ha a hajunkat összefogjuk az arcunktól távol. Az is fontos, hogy rendszeresen mossuk a hajunkat.

#5 Kevesebb smink

A smink túlzott használata is ronthat a helyzeten az aknék kitörése után. Ajánljuk, hogy kerülje a púder használatát akne kirörésnél, ha pedig mégis használjuk, akkor este mindenféleképp mossuk le alaposan az arcunkról. (Ehhez mindenféleképp a Kn Fekete szappant ajánljuk, ami sokkal kevésbé „agresszív” módon mossa le a sminket az arcról, mint a kereskedelmi sminkeltávolító termékek).

#6 Használjunk megfelelő kozmetikumokat

Válasszunk inkább természetes kozmetikumokat és figyeljünk arra, hogy ne használjunk túl zsíros krémeket. (A mi Anti-age szérumunk erre kiváló példa, amely alkalmas pattanásos és mitesszeres bőrre. Könnyedén kenhető, nem túl zsíros és táplálja is a bőrt, nem csak hidratálja. Ha gondjai vannak az aknékkal és még nem sikerült találni megfelelő krémet a bőrére, próbálja ki a Kn szérumot!)

#7 A bőr rendszeres tisztítása

Nagyon fontos, hogy rendszeresen mossuk az arcunkat (reggel és este). Az elhalt bőrsejteket nagyon fontos rendszeresen lemosni, mert így gondoskodunk arról, hogy a pórusok ne duguljanak el és táguljanak ki, ami újabb pattanások és mitesszerek megjelenéséhez vezetne. (A Kn fekete szappan eltávolítja az elhalt bőrsejteket az aktív szén gyengéd peelingje segítségével. Egyébként az aktív szén azért működik ilyen jól ennél, mert nagyon jól köti magához a szennyeződéseket! Többet róla itt olvashat el.)

Itt az idő a változásra!

Persze nem elég, ha a tanácsokat csupán elolvasod – (sajnos 😅) be is kell tartani őket!

Itt szinte minden rajtad múlik – mi pedig segíthetünk a #6 és #7 pontnál!

A Kn fekete szappanról Katja Grudnik szépségblogger is írt.

Szóval, ha még nem vagy felfegyverkezve egy igazán minőséges természetes kozmetikummal az arcod ápolásához, akkor van egy tökéletes megoldásunk számodra! 💪

🖤 A Kn fekete szappan igazi kis csodának bizonyult, amikor a pattanásokról, mitesszerekről és zsíros bőrről van szó. Ezen az oldalon rengeteg kommentet és véleményt olvashatsz, valamint megnézheted a képeket az eredményekről egy havi használat után!

🖤 A bőr ápolásáért mosdás után pedig zsíros bőrre, aknéra kifejlesztve kiváló az ápoló szérumunk kókuszillattal, ami táplálja a bőrt, anélkül, hogy bezsírosítaná és becsukná a pórusokat, az E vitamin pedig gondoskodik a korai ráncosodás megakadályozásáról!

🖤 A szappan és a szérum együtt kedvező csomagos ajánlatban is kaphatóak ‘Legjobb kombináció’ cím alatt.

A Kn fekete szappan rendszeres használatával (1-2x naponta) a változásokat legkésőbb egy hónap alatt észre fogod venni – ha minél jobban tartod magad a többi tanácshoz a cikkből, akkor még előbb!

Kn fekete szappan

Természettel a pattanások, mitesszerek és zsíros bőr elleni harcba!

Karbonoir

Karbonoir

Karbonoir, az Európai kozmetikai márka – természetes, kézzel készített, magas minőségű termékek.

Megjegyzés hozzáadása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük